Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Јеховини сведоци

македонски

КАРТИЧКИ СО БИБЛИСКИ ЛИКОВИ

КАРТИЧКИ СО БИБЛИСКИ ЛИКОВИ

Арон

Преземи ја оваа библиска картичка и дознај нешто повеќе за Арон, постариот брат на Мојсеј. Арон бил прв што станал првосвештеник во Израел. Отпечати, исечи, превиткај и сочувај.

 

ОД ИСТАТА РУБРИКА

Библиска картичка: цар Саул

Кога Саул почнал да владее како прв цар на Израел, бил понизен.

Библиска картичка: Ана

Бог ѝ одговорил на нејзината молитва да добие син.

Библиска картичка: Кореј

Од неговите грешки можеме да извлечеме важна поука.