Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Јеховини сведоци

македонски

КАРТИЧКИ СО БИБЛИСКИ ЛИКОВИ

КАРТИЧКИ СО БИБЛИСКИ ЛИКОВИ

Ана

Преземи ја оваа библиска картичка и дознај нешто повеќе за Ана, мајката на пророкот Самоил. Отпечати, исечи, превиткај и сочувај.

ОД ИСТАТА РУБРИКА

Библиска картичка: цар Саул

Кога Саул почнал да владее како прв цар на Израел, бил понизен.

Библиска картичка: Кореј

Од неговите грешки можеме да извлечеме важна поука.

Библиска картичка: Ноемина

По смртта на нејзиниот маж и нејзините синови, таа сакала пријателите да ја нарекуваат со друго име.