Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Зошто Бог ги дозволува страдањата?

Зошто Бог ги дозволува страдањата?

Многумина се прашуваат зошто светот е полн со омраза и страдања. Одговорот што го дава Библијата ни влева утеха и надеж.