Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Дали Библијата е книга од Бог?

Дали Библијата е книга од Бог?

Во Библијата пишува дека таа е „реч Божја“ и дека Бог „не може да лаже!“ (1. Солуњаните 2:13; Тит 1:2). Но, дали Библијата навистина е книга од Бог или, пак, само збирка со измислени приказни?