Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Во која религија можеш да имаш доверба?

Во која религија можеш да имаш доверба?

Ако си се разочарал од некоја религија, можеби ти е тешко да имаш доверба во која било друга религија. Но, биди уверен дека има една религија на која можеш да ѝ веруваш. Кога бил на Земјата, Исус ги поучил своите верни следбеници да живеат според Божјите мерила. И денес има вистински следбеници на Исус што совесно се трудат да живеат според христијанските мерила. Кои се тие луѓе?

Естел, која беше спомната во една од претходните статии, вели: „Библијата ми стана појасна дури откако почнав да ја проучувам со Јеховините сведоци. За кратко време ги разбрав зборовите од Јован 8:32, каде што пишува: ‚Ќе ја запознаете вистината, и вистината ќе ве ослободи‘“.

Реј вели: „Кога ја проучував Библијата со Јеховините сведоци, дознав дека Бог не е виновен за страдањата на луѓето. Благодарен сум што сфатив дека, иако Бог со добра причина го дозволува злото, ветува дека наскоро ќе го отстрани“.

Се разбира, не е лесно да го правиш она што е исправно кога повеќето други го прават она што е погрешно. Сепак, тоа е можно. Многу луѓе сакаат некој да им помогне да ја разберат Библијата и да живеат според нејзините совети. Затоа, Јеховините сведоци бесплатно ја проучуваат Библијата со милиони луѓе во светот. Секоја седмица, голем број лица дознаваат што навистина учи Библијата и се зближуваат со својот Творец. Затоа се многу посреќни. *

Прашај ги Јеховините сведоци зошто имаат доверба во својата религија

Следниот пат кога ќе сретнеш Јеховини сведоци, би можел да ги прашаш зошто имаат доверба во својата религија. Дознај повеќе за нив и за нивните учења. Така сам ќе увидиш дека постои религија во која можеш да имаш доверба.

^ пас. 5 Нешто повеќе можеш да прочиташ во книгата Што навистина учи Библијата?, издадена од Јеховините сведоци.