Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

СТРАЖАРСКА КУЛА Бр. 2, 2021 | Наскоро доаѓа подобар свет

Дали денешните настани покажуваат дека крајот на светот е близу? Ако да, дали можеме да сториме нешто за да го преживееме крајот на светот? Што ќе се случи потоа? Од статиите во овој број ќе ги дознаеме утешните библиски одговори на овие прашања.

 

Ни треба подобар свет!

Сегашната состојба во светот укажува на тоа дека ни е потребно нешто многу подобро.

Дали ќе му дојде крај на овој свет?

Библијата зборува за крајот на светот, но во неа пишува и дека Земјата ќе биде секогаш населена.

Кога ќе дојде крајот?

Дали ги гледаш настаните кои ги прорекол Исус?

Што треба да правиш за да живееш во новиот свет?

Како нашето пријателство со Бог е поврзано со можноста да го преживееме крајот?

Каков ќе биде новиот свет кој е на прагот?

Какви ќе бидат условите за живот на Земјата кога Бог ќе ги исполни своите ветувања?

Дали крајот на светот е близу?

Можеби ќе се изненадиш од библискиот одговор на ова прашање.