Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

СТРАЖАРСКА КУЛА Бр. 2, 2018 | Што ни носи иднината?

ШТО НИ НОСИ ИДНИНАТА?

Дали некогаш си размислувал за твојата иднина и за иднината на твоето семејство? Во Библијата пишува:

„Праведниците ќе ја поседуваат земјата и ќе живеат на неа засекогаш“ (Псалм 37:29).

Овој број на Стражарска кула ќе ти помогне да дознаеш која е Божјата намера со луѓето и со Земјата и што треба да направиш за да го доживееш нејзиното исполнување.

 

Кој може да ја предвиди иднината?

Веќе илјадници години луѓето даваат претпоставки за тоа што ни носи иднината. Некогаш успеваат да погодат, но најчесто промашуваат.

Дали астролозите и гатачите точно ја предвидуваат иднината?

Можеме ли да се потпреме на предвидувањата на гатачите и астролозите?

Пророштва кои навистина се исполниле

Библиските пророштва се исполнуваат до најситен детаљ.

Нем сведок за едно исполнето пророштво

Еден древен споменик во Рим сведочи за точноста на библиските пророштва.

Ветувања кои сигурно ќе се исполнат

Многу библиски пророштва се исполниле во минатото. Но, има и библиски пророштва кои треба да се исполнат во иднина.

И ти можеш засекогаш да живееш на Земјата

Библијата ни кажува каква намера има нашиот Творец со човештвото.

Твојата иднина е во твои раце!

Некои луѓе веруваат во судбина и мислат дека иднината им е предодредена. Но дали е ова вистина?

„Кротките ќе ја поседуваат Земјата“

Библијата ветува дека ќе дојде време кога нема повеќе да има неправда и злоба.