Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Како да се прекине кругот на омразата

Како да се прекине кругот на омразата

Божјата Реч, Библијата, има моќ да им помогне на луѓето да се сменат на подобро (Евреите 4:12). Нејзините учења им помогнале на безброј луѓе да ја искоренат омразата што претходно ја чувствувале. Да разгледаме четири библиски учења што им помогнале на многу луѓе да го прекинат кругот на омразата.