Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

СТРАЖАРСКА КУЛА Бр. 1, 2022 | Како да се прекине кругот на омразата

Овој свет тоне во омраза. Луѓето ја покажуваат во вид на дискриминација, малтретирање, навреди или физичко насилство. Може ли да ѝ се стави крај на омразата? Ова списание објаснува како може Библијата да ни помогне да го прекинеме кругот на омразата. Во него се зборува и за Божјето ветување дека ќе ја отстрани омразата еднаш засекогаш.

 

Може да ја победиме омразата!

Зошто има толку омраза? Како се манифестира?

Зошто има толку многу омраза?

Библијата ни открива од каде влече корени омразата, зошто луѓето се склони кон омраза и зошто денес има толку многу омраза.

Како да се прекине кругот на омразата

Библиските учења им помогнале на многу луѓе да се сменат на подобро.

КАКО ДА СЕ ПРЕКИНЕ КРУГОТ НА ОМРАЗАТА

1 | Биди непристрасен

Искорени ги чувствата на омраза така што ќе бидеш непристрасен како Бог.

КАКО ДА СЕ ПРЕКИНЕ КРУГОТ НА ОМРАЗАТА

2 | Не се одмаздувај

Победи ја желбата за одмазда така што ќе имаш доверба дека Бог наскоро ќе ги исправи работите.

КАКО ДА СЕ ПРЕКИНЕ КРУГОТ НА ОМРАЗАТА

3 | Искорени ја омразата од мислите

Отстрани ја омразата од мислите и срцето со помош на Божјата Реч.

КАКО ДА СЕ ПРЕКИНЕ КРУГОТ НА ОМРАЗАТА

4 | Победи ја омразата со помош од Бог

Божјиот свет дух може да ни помогне да развиеме особини со кои може да ја победиме омразата.

Живот без омраза!

Кое е трајното решение за омразата?

Омраза на секој чекор

Како може да се прекине кругот на омразата? Милиони луѓе низ целиот свет успеале да ја искоренат омразата од своето срце.