Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

СТРАЖАРСКА КУЛА Бр. 1, 2021 | Зошто да се молиме?

Си се прашал ли некогаш дали Бог те слуша кога му се молиш? Ако да, не си единствениот. Многумина го молеле Бог за некој проблем, а сепак проблемот не исчезнал. Во ова списание ќе биде даден одговор на прашањата: Зошто може да бидеме сигурни дека Бог ги слуша нашите молитви? Зошто не одговара на некои молитви? Како да се молиме за да ни одговори на молитвите?

 

Што велат некои за молитвата

Дали молитвата е прекрасен дар од Бог или бесмислен ритуал?

Дали Бог ги слуша нашите молитви?

Библијата нѐ уверува дека Бог нѐ слуша кога му се молиме на исправен начин.

Зошто Бог не одговара на сите молитви?

Библијата ни открива на кои молитви Бог одговара, а на кои не.

Како треба да се молиме за Бог да нѐ чуе?

Може да му се молиме на Бог кога и да било и каде и да било, наглас или во себе. Исус дури и нѐ поучил за што да се молиме.

Како ќе ти помогне молитвата

Како ќе ти помогне молитвата да се носиш со проблемите?

Дали Бог ги слуша твоите молитви?

Во Библијата пишува дека, кога се молиш, Бог те слуша и сака да ти помогне.