Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Индекс на теми од Разбудете се! за 2016

Индекс на теми од Разбудете се! за 2016

„Ви благодарам за сите корисни совети во списанијата“ (Ејми)

Како мајка, Ејми наоѓа корисни животни совети во Разбудете се! Слично на неа, и милиони други читатели нашле практични поуки во ова списание што излегува секој втор месец. Оди на jw.org/mk за да ги погледнеш темите од 2016 год. кои се наведени подолу.

ЖИВОТНИ И РАСТЕНИЈА

ЗДРАВЈЕ И МЕДИЦИНА

 • Алергија на храна и интолеранција на храна: Бр. 3

 • Како да се заштитиш од заразни болести: Бр. 6

ЗЕМЈИ И НАРОДИ

ИНТЕРВЈУА

 • Ембриолог зборува за својата вера (Ј. Хсу): Бр. 2

ИСТОРИСКИ ЛИЧНОСТИ

ЈЕХОВИНИ СВЕДОЦИ

 • Иста порака на стотици јазици: Бр. 3

 • „Ова е супер!“ (jw.org): Бр. 5

 • Што знаеш за Јеховините сведоци? Бр. 1

МЕЃУЧОВЕЧКИ ОДНОСИ

 • Зборувај со детето за интимните односи: Бр. 5

 • Како да разговараш за проблемите (семејство): Бр. 3

 • Како да се покаже почит (брак): Бр. 6

 • Како да стекнеш вистински пријатели: Бр. 1

 • Твоето дете и пубертетот: Бр. 2

НАУКА

 • Бисусот на дагњата: Бр. 6

 • Вратот на мравката: Бр. 3

 • Животниот циклус на една цикада: Бр. 4

 • Способноста на сипата да ја менува бојата: Бр. 1

 • Чудесниот елемент (јаглерод): Бр. 5

РАЗНО

 • Како да ги поднесеш промените: Бр. 4

 • Како да стекнеш добри навики: Бр. 4

 • Ставот менува многу: Бр. 1

РЕЛИГИЈА

 • Дали Исус навистина постоел? Бр. 5

 • Зошто Библијата е посебна книга? Бр. 2

 • Што вели Библијата за хомосексуалноста: Бр. 4

ШТО ВЕЛИ БИБЛИЈАТА