РАЗБУДЕТЕ СЕ! Бр. 6, 2016 | Како да се заштитиш од заразни болести

Разните заразни болести претставуваат закана за твоето здравје. Кој е најдобриот начин да се заштитиш?

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Како да се заштитиш од заразни болести

Секој ден, твоето тело се бори со нечујни, невидливи непријатели кои можат да бидат смртоносни.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Заштити се од заразните болести

Дознај кои пет фактори те изложуваат на ризик од заразна болест и како најдобро да се заштитиш.

СЛУЧАЈНО ИЛИ СОЗДАДЕНО?

Бисусот на дагњата

Дагњите се прицврстуваат за површините преку посебни влакна. Истиот принцип може да се искористи за прицврстување на уреди за објекти или за спојување на тетиви со коски.

СОВЕТИ ЗА СЕМЕЈСТВАТА

Како да се покаже почит

Почитта во бракот не треба да се покажува по избор, таа е од суштинско значење. Како ќе покажеш дека го почитуваш својот брачен партнер?

ПРОШЕТКА НИЗ ИСТОРИЈАТА

Еразмо Ротердамски

Бил наречен „ренесансен еквивалент на светски познатите личности денес“. Зошто станал толку познат?

Слатката и необична риба-кловн

Меѓу оваа малечка риба со весели бои и анемоната постои интересна врска. На што се должи тоа?

ШТО ВЕЛИ БИБЛИЈАТА

Точност

Точноста се одразува на твојот углед. Што вели Библијата за оваа ценета одлика? Како да научиш да бидеш точен?

Индекс на теми од Разбудете се! за 2016

Тематски список на статии издадени во 2016.

Други онлајн содржини

Биди чист и уреден

Јехова ставил сѐ на свое место. Научи како можеш и ти да бидеш чист и уреден.

Што вели Библијата за Божиќ?

Можеби ќе се изненадиш кога ќе го дознаеш потеклото на некои божиќни обичаи.