Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Повеќе совети за родителите

Повеќе совети за родителите

Како што веројатно забележа, советите во ова списание се темелат на Библијата. Во неа се запишани најдобрите совети за да можат сите во семејството да бидат среќни и да водат исполнет живот. Библиските начела можат да ни помогнат исправно да размислуваме и добро да ги проценуваме работите (Изреки 1:1-4).

БИБЛИЈАТА ДАВА ОДГОВОР И НА НАЈВАЖНИТЕ ЖИВОТНИ ПРАШАЊА, КАКО ШТО СЕ:

Те поттикнуваме да ги побараш одговорите на овие прашања во Библијата. Гледај го видеоклипот Зошто да ја проучуваш Библијата? Оди на jw.org.