РАЗБУДЕТЕ СЕ! Бр. 1, 2020 | Како да се справиш со стресот

Денес има сѐ повеќе стрес. Сепак, има многу начини на кои можеме да се справиме со него.

Дали си под стрес?

Има повеќе начини на кои можеш да си го намалиш стресот.

Кои се некои причини за стрес?

Прочитај кои се некои причини за стрес и види дали некоја од тие работи и тебе ти предизвикува стрес.

Што е стрес?

Стресот е неизбежен дел од животот. Дознај како преголемиот стрес може да влијае врз твоето тело.

Како да се справиш со стресот

Разгледај неколку практични начела и совети што можат да ти помогнат подобро да се справиш со стресот, а можеби дури и да го намалиш.

Живот без стрес — не е само сон

Ние луѓето не можеме да ги отстраниме сите работи што ни предизвикуваат стрес, но Јехова може.

„Мирното срце е живот за телото“

Овие зборови се наоѓаат во Библијата, во Изреки 14:30, а се запишани пред околу три илјади години.