Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА | ИМАШ ЛИ КОНТРОЛА НАД СВОЈОТ ЖИВОТ?

Можеш ли да имаш контрола врз твојот живот?

Можеш ли да имаш контрола врз твојот живот?

ДЕНЕС, никој нема совршени околности. Честопати, тајната на успехот е во тоа да научиме да ги прифатиме нашите околности и да го правиме она што тие ни го дозволуваат. Добро е ако имаш одредена контрола врз својот живот и покрај лошите околности. Уште подобро е ако твоите околности со текот на времето се сменат. Но, најдоброто допрва ќе дојде.

Библијата ветува дека ќе дојде време кога луѓето ќе имаат контрола врз својот живот во многу поголема мера од денес. Тие ќе можат во потполност да му се радуваат на животот затоа што тогаш нема да постојат лошите околности, секојдневните проблеми и негативните чувства (Исаија 65:21, 22). Библијата го нарекува тоа време ‚вистински живот‘ (1. Тимотеј 6:19).

„Тие ќе градат куќи и ќе живеат во нив, ќе садат лозја и ќе го јадат нивниот род. Нема тие да градат, а некој друг да живее во нив, нема тие да садат, а некој друг да го јаде нивниот род. Зашто, деновите на мојот народ ќе бидат како деновите на дрвото, и моите избраници ќе уживаат во плодовите на своите раце“ (Исаија 65:21, 22)