РАЗБУДЕТЕ СЕ! јули 2015 | Имаш ли контрола над својот живот?

Дали чувствуваш дека ја губиш контролата врз својот живот? Прочитај што може да ти помогне.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Имаш ли контрола над својот живот?

Дури и кога неочекувано ќе ти се сменат околностите, можеш да имаш контрола над својот живот.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Предизвик: Околности кои не можеш да ги смениш

Четири предлози кои ќе ти помогнат да преземеш контрола над својот живот доколку се соочуваш со околности кои не можеш да ги смениш.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Предизвик: Премногу обврски

Ако се обидеш да направиш сѐ, на крај нема да можеш да направиш ништо. Како да си го намалиш стресот?

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Предизвик: Негативни чувства

Дали си обземен од грижи, гнев и тага? Дознај кои практични предлози можат да ти помогнат да се справиш со нив.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Можеш ли да имаш контрола врз твојот живот?

Возможно е да преземеш контрола врз твојот живот.

ЗЕМЈИ И НАРОДИ

Во посета на Монголија

„Земјата на синото небо“ е дом на номадите кои се невообичаено гостољубиви.

СОВЕТИ ЗА СЕМЕЈСТВАТА

Како да го преболиш раскинувањето

Како можеш да го залечиш скршеното срце и да продолжиш понатаму?

ШТО ВЕЛИ БИБЛИЈАТА

Работа

Дали е важно што работиш?

Што треба да знаеш за маларијата

Ако живееш или планираш да патуваш во земја во која има маларија, дознај што можеш да направиш за да се заштитиш.

СЛУЧАЈНО ИЛИ СОЗДАДЕНО?

Вилицата на крокодилот

Крокодилот има трипати посилен загриз од лавот или тигарот, а сепак неговата вилица е почувствителна и од врвот на човечките прсти. Зошто?

Други онлајн содржини

Како да ја победам тагата?

Дознај што можеш да сториш ако си тажна.

Не е добро да се краде

Што мисли Бог за крадењето? Прочитај 2. Мојсеева 20:15. Гледај го филмот и учи заедно со Кире.