РАЗБУДЕТЕ СЕ! јуни 2015 | Пет чекори до подобро здравје

Со начинот на живот можеш да спречиш некои болести или да го забавиш нивниот развој.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Пет чекори до подобро здравје

Пет чекори кои водат до подобро здравје.

СОВЕТИ ЗА СЕМЕЈСТВАТА

Биди решен да го зачуваш бракот

Дали на брачниот завет гледаш како на синџири од кои не можеш да се ослободиш или како на котва која му дава стабилност на бракот?

ПРОШЕТКА НИЗ ИСТОРИЈАТА

Галилео

Во 1992 год., папата Јован Павле II дал една интересна изјава во врска со тоа што Католичката црква му го направила на Галилео.

ШТО ВЕЛИ БИБЛИЈАТА

Прељуба

Дали прељубата му става крај на бракот?

Рибата-папагал — машина за правење песок

Рибата-папагал им помага на коралите на важен и необичен начин.

ПОГЛЕД ВО СВЕТОТ

Животната средина во фокус

Најновите податоци го покренуваат прашањето, „Зошто човекот не може да го спречи уништувањето на животната средина?“