РАЗБУДЕТЕ СЕ! јуни 2014 | Што е вистински пријател?

За жал, вистинските пријателства денес се реткост. Но, мора ли да биде така? Што е потребно за едно трајно пријателство? Библијата дава практични совети.

Поглед во светот

Некои од темите: клиниките за вештачко оплодување во Канада пред правна и морална дилема, интересна замена за вообичаените извори на месо, нова опција за венчавки од страна на атеистичка група во Ирска.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Што е вистински пријател?

Повеќето се согласуваат дека вистинските пријатели се многу важен дел од животот. Како да бидеш вистински пријател? Во оваа статија се разгледани четири начела од Библијата што можат да ти помогнат.

ШТО ВЕЛИ БИБЛИЈАТА

Смрт

Што се случува кога некој ќе умре? Има ли надеж повторно да ги видиме нашите блиски што починале? Прочитај што вели Библијата за смртта.

ПРОШЕТКА НИЗ ИСТОРИЈАТА

Џозеф Пристли

Сеедно дали пишувал за наука или за религија, Пристли ги отфрлал теориите и традициите во полза на фактите и вистината. Дознај каков печат оставиле неговите откритија и пишани дела.

Да си ги заштитиме непцата

Болеста на непцата е меѓу најчестите заболувања на усната шуплина. Дознај кои се причините и како да си ги заштитиш непцата.

СОВЕТИ ЗА СЕМЕЈСТВАТА

Како да трошите разумно

Не чекајте да останете без пари, па тогаш да мислите како да трошите помалку. Научете како да трошите разумно, пред ситуацијата да излезе од контрола.

СЛУЧАЈНО ИЛИ СОЗДАДЕНО?

Способноста за навигација на бумбарот лепешкар

Каков систем за визуелна навигација користи бумбарот лепешкар? И што можат луѓето да научат од овој бумбар?

Други онлајн содржини

Што велат некои млади за мобилните телефони

Многу млади не можат да си го замислат животот без мобилен телефон. Кои се добрите и лошите страни на мобилните телефони?

Мојсеј расте во Египет

Што учиме од животот на Мојсеј во Египет? Преземи ги проектите и разгледајте ги како семејство.