РАЗБУДЕТЕ СЕ! април 2014 | Зошто да живееш? Три причини

Си помислил ли некогаш на самоубиство? Дали некој што го познаваш помислил на самоубиство? Многу е важно човек да најде причина да живее.

Поглед во светот

Некои од темите: град во кој сите семафори се синхронизирани, здравствен проблем што е полош од неисхранетост и птица стара над 60 години што добила пиленце.

СОВЕТИ ЗА СЕМЕЈСТВАТА

Како да прифатиш совет

Како можат да ти помогнат советите или критиките што болат?

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Зошто да живееш?

Зошто некој би посакал да умре?

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Работите се менуваат

Дури и ако твојата ситуација не може да се промени, има нешто што можеш да смениш.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Има помош

Три работи што можат да ти дадат волја за живот.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Има надеж

Надежта е како светилка која може да те води кога сѐ ти се чини црно.

ИНТЕРВЈУ

„Уверен сум дека постои Творец“

Фредерик Думулен станал атеист затоа што религијата му била одбивна. Како проучувањето на Библијата и градбата на живите суштества го увериле дека постои Творец?

ЗЕМЈИ И НАРОДИ

Во посета на Камбоџа

Зошто дури и луѓе што за првпат се гледаат си се обраќаат со бато, дадо, тетко, чичко, бабо или дедо?

ШТО ВЕЛИ БИБЛИЈАТА

Расизам

Дали сите раси се еднакви? Ќе се стави ли некогаш крај на расизмот?

СЛУЧАЈНО ИЛИ СОЗДАДЕНО?

Структурата на крилото на пеперутката

Со голо око, се чини дека крилјата на сината морфо пеперутка се мазни, но прекриени се со делови што се гледаат само под микроскоп. За што служат тие?

Други онлајн содржини

Што треба да знам за секстингот?

Дали си под притисок да праќаш разголени слики од себе? Кои се последиците од секстингот? Дали е само безопасен флерт?

Што да правиш ако те малтретираат?

Многу млади што се малтретирани се чувствуваат беспомошно. Во оваа статија ќе прочиташ што можеш да направиш за да ја подобриш ситуацијата.

Што е вистински пријател?

Како можеш да најдеш некој што ќе ти биде вистински пријател?

Јосиф спасува многу животи

Како семејство прочитајте го извештајот од 1. Мојсеева поглавја 41-50 и изработете ги задачите од овој проект.