РАЗБУДЕТЕ СЕ! март 2014 | Вистината за создавањето

Има огромна разлика помеѓу она што Библијата навистина го кажува за создавањето и како мнозина ја толкуваат.

Поглед во светот

Некои од темите: земјотрес поврзан со исцрпување на подземни води, нов лидер во трошење на туристички патувања, забрана на најлон ќесиња.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Вистината за создавањето

Дали библискиот извештај за создавањето е во склад со научните факти?

ШТО ВЕЛИ БИБЛИЈАТА

Пари

Дали парите се зло?

ЗЕМЈИ И НАРОДИ

Во посета на Ел Салвадор

Запознај ги дружељубивите луѓе од „Земјата на вулканите“.

Зошто плачеме?

Плачењето нѐ издвојува од животните. Во која смисла?

СОВЕТИ ЗА СЕМЕЈСТВАТА

Кога си разочаран од бракот

Дали имаш чувство дека за сопружникот си врзан со пранги, а не со љубов? Пет чекори можат да ти помогнат да си го подобриш бракот.

СЛУЧАЈНО ИЛИ СОЗДАДЕНО?

Кожата на змијата

Зошто кожата на змијата е доволно издржлива за да може да се качува по рапави дрвја или да се закопува во остар песок?

Други онлајн содржини

Како да не ги одложуваш работите?

Предлози што ќе ти помогнат да не ги одложуваш работите.

Како можеш да знаеш дали тој е за тебе?

Како да знаеш каков е навистина оној што ти се допаѓа?

Што велат некои млади за сексуалното вознемирување

Дознај што велат некои млади за сексуалното вознемирување и што можеш да направиш ако и ти си жртва.

Кој го рекол ова? (1. Мојсеева 41-50)

Преземи го овој проект и обиди се да ги поврзеш изјавите со ликовите што ги кажале.