РАЗБУДЕТЕ СЕ! февруари 2014 | Дали си во трка со времето?

Изгубеното време не се враќа. Оваа статија ќе ни помогне мудро да го трошиме нашето време и да им се посветиме на најважните работи во животот.

Поглед во светот

Некои од темите: шверцот на слонова коска во Малезија, угледот на Црквата во Италија, заразните болести во Африка и коцкањето на децата во Австралија.

ШТО ВЕЛИ БИБЛИЈАТА

Спиритизам

Многу луѓе се обидуваат да стапат во контакт со мртвите. Но, што вели Библијата во врска со ова?

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Дали си во трка со времето?

За добро да го користиш своето време треба да размислиш што ти е најважно.

ИНТЕРВЈУ

Биотехнолог зборува за својата вера

Д-р Ханс Кристијан Котлар го изучувал имунолошкиот систем и почнал да се прашува од каде потекнува животот. Како Библијата му помогнала да добие одговор на ова прашање?

ПРОШЕТКА НИЗ ИСТОРИЈАТА

Константин

Дознај како тоа што Константин бил вмешан во религијата и во политиката оставило белег врз верувањата на многу денешни цркви.

СОВЕТИ ЗА СЕМЕЈСТВАТА

Што ако ќерка ти е под голем стрес

На многу тинејџерки им е тешко да се справат со промените што ги доживуваат. Како можат родителите да им помогнат да се ослободат од стресот?

СЛУЧАЈНО ИЛИ СОЗДАДЕНО?

Фенерчето на некои светулки

Како овој мал инсект им помогнал на научниците да направат поефикасни лед диоди, кои се користат во многу електронски уреди?

Други онлајн содржини

Дали си опседната со твојот изглед?

Како можеш да стекнеш урамнотежено гледиште за себе ако не си задоволна со твојот изглед?

Што е вистински пријател?

Како можеш да најдеш некој што ќе ти биде вистински пријател?

Што треба да знам за секстингот?

Дали си под притисок да праќаш разголени слики од себе? Кои се последиците од секстингот? Дали е само безопасен флерт?

Неколку млади луѓе зборуваат за здравиот начин на живот

Дали ти е тешко да се храниш здраво и да вежбаш редовно? Во оваа видеоснимка ќе видиш што прават некои млади за да си го зачуваат здравјето.

Мојсеј израснува во Египет

Зошто мајка му на Мојсеј го оставила во реката Нил? Дознај нешто повеќе за Мојсеј, неговото семејство и за ќерката на фараонот.