РАЗБУДЕТЕ СЕ! април 2013 | Како да се стави крај на семејното насилство

Поуките од Библијата им помогнале на мнозина да го остават насилството и да се однесуваат со другите љубезно и со почит.

Поглед во светот

Некои од темите: Првата титаниумска вилица направена со 3Д ласерски принтер и екосистемот на Антарктикот доведен во опасност.

СОВЕТИ ЗА СЕМЕЈСТВАТА

Како да прекинете со навредите

Што можете да направите ако сте дозволиле навредите да ви го поткопаат бракот?

ИНТЕРВЈУ

„Уверен сум дека животот е Божје дело“

Прочитај зошто еден научник го сменил ставот кон Библијата, еволуцијата и потеклото на животот.

ТЕМА ОД НАСЛОВНАТА

Како да се стави крај на семејното насилство

Како можат библиските начела да им помогнат дури и на најнасилните лица да се сменат?

ЗЕМЈИ И НАРОДИ

Во посета на Индонезија

Дознај нешто за културата и обичаите на овој срдечен, стрплив и гостољубив народ.

ШТО ВЕЛИ БИБЛИЈАТА

Здравје

Дознај што вели Библијата за болестите и за лекувањето.

Брз пристап до нашата интернет-страница!

Сега во списанието Разбудете се! има QR кодови за брз пристап до нашата интернет-страница.

Други онлајн содржини

Што да правиш ако те малтретираат?

Многу млади што се малтретирани се чувствуваат беспомошно. Во оваа статија ќе прочиташ што можеш да направиш за да ја подобриш ситуацијата.

Јаков, Исав и чорбата

Дознај нешто повеќе за Јаков и Исав. Преземи ја сликата, отпечати ја и обој ја.