Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Пријатели ко порано

Пријатели ко порано

Преземи:

 1. 1. Со денови јас не спијам,

  во мене врие лутина.

  Пред другите се преправам.

  Ни трошка радост во мене

  не остана.

  (РЕФРЕН)

  Но, време е за промена,

  да пробам сѐ да исправам

  за раните да зараснат

  и блиски пак да бидеме.

 2. 2. Штом некој нас нѐ повредил,

  да мислиме на љубовта —

  на дарот Бог што ни го дал.

  О, колку тој ни простил нам,

  ни простил нам!

  (РЕФРЕН)

  Да, време е за промена,

  да пробам сѐ да исправам

  за раните да зараснат

  и блиски пак да бидеме.

  (ПРЕМИН)

  Веќе е време

  да одам да се извинам.

  Да сме ко порано.

  Пријатели ко порано.

 3. 3. И двајцата нѐ сака Бог.

  Тој сака блиски пак да сме.

  Штом простам и заборавам,

  од радост пак ќе зрачам јас,

  ќе зрачам јас.

  (РЕФРЕН)

  Да, време е за промена,

  да пробам сѐ да исправам

  за раните да зараснат

  и блиски пак да бидеме,

  и блиски пак да бидеме.

  Веќе е време.