Песни

Песни со кои покажуваме колку многу го цениме нашето духовно наследство.

Замисли го денот што доаѓа

Уште малку, и ќе го доживееме новиот свет.

Твојот избор

Мудро е да размислиме како нашите лични одлуки влијаат врз нашата служба и врз другите.

Баш на прагот

Ќе истраеме низ тешкотиите ако гледаме кон рајот што нѐ очекува во иднина.

Пеам за твој‘те дела

Јеховините дела нѐ исполнуваат со восхит и нѐ поттикнуваат да му пееме на глас.

Заедно сме

Еден брак е цврст ако Јехова Бог е дел од него.

Јас сум крај тебе

Можеме да се потпреме на нашите вистински пријатели кога ни е тешко

Нашето единство

Иако живееме во еден злобен свет, во нашето меѓународно братство владеат мир и единство.

Дај ми храбро срце

Јехова може да ни даде храброст да издржиме сѐ.

До последен здив

Јехова заслужува да му бидеме потполно оддадени и да му служиме со сета душа.

Биди храбар и јак

Една омилена песна нѐ бодри и ни помага да истраеме.

Благодарни за сѐ што создал Бог

Одвој си време за длабоко да размислуваш за Јеховиното творештво и потоа изрази му ја својата благодарност во молитва.

Ние сме семејство

Каде и да сме, ние сме дел од Јеховиното семејство.

„Води ја добрата борба на верата“

И покрај проблемите и тешкотиите со кои се бориме, ние можеме да му останеме верни на Јехова.

Јехова моја Карпа е

Јехова е секогаш спремен да ни подаде рака.

Во рајот прекрасен

Она што живо си го замислуваме влијае врз нашите мисли. Оваа песна ни помага да се сосредоточиме на животот во новиот свет.

За тебе живеам

Љубовта кон Јехова нѐ поттикнува да му го заветуваме својот живот и да се крстиме.

Љубов без крај

Љубовта од Јехова никогаш не престанува. Таа ни носи радост и утеха.

Кажи му сѐ

Кога си потиштен и депримиран, продолжи да црпиш сила и утеха од Јехова.

Ко дечиња

Како да покажуваме љубов како децата?

На ум имајте

Треба секогаш да имаме на ум дека Јехова нѐ сака, без оглед на тоа со какви неволји се соочуваме.

Помогни ми да простам

Дали некој те повредил? Дали ти е тешко да преминеш преку тоа? Дознај што може да ти помогне да простуваш.

Трчај ја трката

Носи мудри одлуки кои ќе ти помогнат да ја истрчаш до крај трката за живот.

Нема да се откажеме

Нашата вера ќе издржи сѐ ако е изградена од цврст метал.

Вечно вљубени

Цени го бракот, кој е прекрасен дар од Јехова

Ќе внимавам

Со помош од Јехова можеш да се избориш со грижите и стравовите.

Радосни сме

Оваа песна со весел ритам нѐ потсетува дека имаме многу причини за радост.

Народ единствен и сплотен

И покрај неволјите и искушенијата, ние и понатаму сме народ единствен и сплотен.

Не штеди се

Не штеди се, сиот вложи се во службата за Јехова и нема да се каеш.

Радост бескрајна

За нас Јехова секогаш ќе биде извор на вистинска радост.

Ќе видиш

Радувај се на помислата дека ќе живееш во новиот свет.

За Бог најди време!

Најдобриот начин на живот е да сме зафатени во службата за Јехова.

Штом верувам

Замисли ги прекрасните благослови што Бог ќе ги излее врз луѓето во блиска иднина.

Божје семејство

Сѐ уште има луѓе кои трагаат по вистината. Овој музички спот ќе те поттикне да продолжиш да ги бараш таквите лица.

Ко едно

Со нашето братство во кое владее единство и со помошта од Јехова, може да издржиме во секоја неволја.

Кај кого да одам јас?

Во оваа песна гледаме како еден верен Божји слуга целиот свој живот го слуша гласот на пастирот.

Бог е со мене

Со Јеховина помош можеме да ги надминеме сите стравови.

Пријатели ко порано

Премини преку грешката за да бидете пријатели ко порано!

Штом си на нозе пак

Ако учиш од грешката, ќе бидеш посилен од кога и да е.

Конечно мир (песна за конгресот за 2022)

Кога се соочуваш со испити на верата, имај го на ум Божјето ветување за траен мир.