Пејте му на Јехова — нови песни

Уживај во новите песни со кои го славиме Јехова. Преземи ги музиката и текстот, и вежбај ги овие убави песни.

ПЕСНА 136

Царството владее!

Прекрасна теократска песна со која му благодариме на Јехова Бог за царувањето на Исус Христос.

ПЕСНА 137

Дај ни храброст

Пеј ја и ти оваа песна во која го молиме Јехова Бог да ни помага смело да сведочиме за неговото име.

ПЕСНА 138

Јехова е името твое

Слави го Јеховиното величествено име и кажувај им на сите дека тој е Севишниот Бог.

ПЕСНА 139

Помагај им да стојат цврсто

Молитва за заштита и помош од Јехова во трката за живот.

ПЕСНА 140

Животот на еден пионер

Преку оваа песна, изрази ги својата љубов кон Јехова и радоста што ја чувствуваш затоа што водиш живот што те исполнува.

ПЕСНА 141

Да ги бараме пријателите на мирот

Ведра песна за нашата љубов кон луѓето која нѐ бодри да ги бараме оние што се скапоцени во Божји очи.

ПЕСНА 142

Да проповедаме на најразлични луѓе

Песна за тоа колку добар е Јехова и колку е важно да помогнеме секому да го запознае Бог.

ПЕСНА 143

Зрак надеж во мрачен свет

Светлина низ мракот разлева веста за рај.

ПЕСНА 144

Дело што живот значи

Важно е да ја проповедаме пораката од Бог додека сѐ уште има време.

ПЕСНА 145

Да се подготвиме за служба

Понекогаш е полесно да останеме дома наместо да излеземе во служба, но има начин да собереме сила.

ПЕСНА 146

За мене го направивте

Сѐ што од љубов сме направиле за да им помогнеме на неговите помазани браќа, за Исус е исто како да сме го направиле за него.

ПЕСНА 147

Најмила сопственост

Јехова ги сака своите помазани синови, и тие со радост ја вршат неговата волја.

ПЕСНА 148

Го даде својот син за нас

Заблагодари му се на Јехова за највредниот дар што сме го добиле од него. Така на сите ни дал надеж.

ПЕСНА 149

Благодарни за откупнината

Најголемиот израз на љубов кој Јехова го покажал кон нас е тоа што спремно го жртвувал својот Син. Затоа треба вечно да му бидеме благодарни.

ПЕСНА 150

Не штедиме сили!

Пеј радосно за тоа колку сакаш да му служиш на Јехова секаде каде што тој сака да те користи.

ПЕСНА 151

Објавувањето на Божјите синови

Едвај чекаме Јехова да ги земе Христовите браќа на небото за да извојуваат со него победа и да ја добијат наградата.

ПЕСНА 152

Нашата сила, надеж и доверба

Кога сме притиснати од грижи и стравови, Бог може да ни биде сила, надеж и доверба.

ПЕСНА 153

Какво е чувството?

Какво е чувството кога правиш сѐ што можеш за да ја слушнат пораката луѓето со добро срце?

ПЕСНА 154

Ќе истраеме до крај

Песна што ќе ни помогне да истраеме колку и да траат тешкотиите и да му останеме верни на Јехова.