Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

Извештај за 2019

Извештај за 2019
 • Подружници на Јеховините сведоци: 87

 • Земји и територии во кои проповедаат Јеховините сведоци: 240

 • Собранија *: 119.712

 • Број на присутни на Спомен-свеченоста: 20.919.041

 • Број на оние што земаат од симболите на Спомен-свеченоста: 20.526

 • Највисок број на објавители *: 8.683.117

 • Просечен број на објавители секој месец: 8.471.008

 • Пораст во проценти во однос на 2018: 1,3

 • Број на крстени *: 303.866

 • Просечен број на пионери * секој месец: 1.277.738

 • Просечен број на помошни пионери секој месец: 464.980

 • Вкупен број на часови поминати во служба на проповедање: 2.088.560.437

 • Просечен број на библиски курсеви * секој месец: 9.618.182

Во текот на 2019 службена година, * Јеховините сведоци потрошија преку 224 милиони американски долари за поддршка на специјални пионери, мисионери и покраински надгледници во нивната служба. Низ целиот свет, во подружниците служат вкупно 20.858 лица. Сите тие се членови на Меѓународниот ред на специјални полновремени слуги на Јеховините сведоци.

^ пас. 4 Јеховините сведоци така ги нарекуваат своите групи на верници во некој град или помало место.

^ пас. 7 „Објавител“ е некој кој активно ја објавува, односно ја проповеда добрата вест за Божјето Царство (Матеј 24:14). Детални информации за тоа како се одредува овој број можат да се најдат на интернет-страницата jw.org, во статијата „Колку Јеховини сведоци има низ целиот свет?

^ пас. 10 Повеќе информации за тоа како едно лице може да се крсти како Јеховин сведок можат да се најдат на интернет-страницата jw.org, во статијата „Како можам да станам Јеховин сведок?

^ пас. 11 „Пионер“ е примерен крстен Јеховин сведок кој секој месец доброволно поминува одреден број на часови во проповедање на добрата вест.

^ пас. 14 Повеќе информации можете да најдете на интернет-страницата jw.org, во статијата „Што е тоа библиски курс?

^ пас. 15 2019 службена година траеше од 1 септември 2018 до 31 август 2019.