Префрли се на текстот

Јехова продолжил да покажува верна љубов

Забележи како Јосиф покажал љубов кон Бог и кон другите и покрај неволјите, и како ја чувствувал Јеховината љубов додека поминувал низ нив. Се темели на 1. Мојсеева 37:1-36; 39:1 — 47:12.