Префрли се на текстот

Јехова ги исполни со радост

Дознај како Зоровавел, првосвештеникот Исус и Израелците кои се вратиле од Вавилон успеале да останат радосни така што покажале храброст и вера и покрај противењето со кое се соочиле. Се темели на Езра 1:1-6; 3:1-6, 10-13; 4:1-7, 11-16; 5:3-5; 6:6-12, 22; Агеј 1:2-11; 2:3-9; Захарија 1:12-16; 2:7-9; 3:1, 2; 4:6, 7.