Префрли се на текстот

Јаков — човек кој го сакал мирот

Дознај на колку големи жртви бил спремен Јаков само за да го сочува мирот со другите. Се темели на 1. Мојсеева 26:12-24; 27:41 — 28:5; 29:16-29; 31:36-55; 32:13-20; 33:1-11.

Можеби ќе те интересира и...

ПОУКИ ОД БИБЛИЈАТА

Јаков добил наследство

Исак и Ревека имале двајца близнаци, Исав и Јаков. Како првороден, Исав требало да добие едно посебно наследство. Зошто го заменил за една чорба?

ПОУКИ ОД БИБЛИЈАТА

Јаков и Исав се помириле

Како Јаков добил благослов од еден ангел? Како успеал да се помири со Исав?