Префрли се на текстот

,За тоа дојдов во светот‘

Забележи ја извонредната способност на Исус да поучува додека храбро сведочи за вистината.

 

Можеби ќе те интересира и...

ИСУС — ПАТОТ, ВИСТИНАТА И ЖИВОТОТ

Ги осуетил обидите на фарисеите да го фатат во замка

Најпрво ги замолчил фарисеите, потоа садукеите, а на крајот и здружените противници.

ИСУС — ПАТОТ, ВИСТИНАТА И ЖИВОТОТ

Исус јавно ги прекорил своите противници

Зошто Исус не ги оправдувал верските разлики?

ИСУС — ПАТОТ, ВИСТИНАТА И ЖИВОТОТ

Две споредби со лозје

Дознај кое е значењето на споредбите за човекот кој им рекол на синовите да отидат на лозјето и за човекот кој им го дал лозјето под закуп на злобни лозари.

ВИДЕОСОДРЖИНИ

,Со сигурност Бог него го направи Господар и Христос‘ (Дел 1)

Што те уверува тебе дека Бог го направил Исус Господар и Христос?

ВИДЕОСОДРЖИНИ

,Со сигурност Бог него го направи Господар и Христос‘ (Дел 2)

Види што може да ти помогне да си ја зајакнеш верата во Исус.