Псалми 130:1-8

Песна за искачување. 130  Во голем очај те повикувам, о Јехова!+   Јехова, чуј го мојот глас!+Твоите уши нека внимаваат на гласот на моите сесрдни молитви!+   Ако гледаш на престапите,+ о Јах,*о Јехова, кој ќе опстане?+   Зашто, во тебе е вистинското простување,+за да се бојат од тебе.+   На твојата помош се надевам, о Јехова, душата моја се надева на неа,+и речта твоја ја чекам.+   Душата моја го чека Јехова+повеќе отколку стражарите утрото,+стражарите што го чекаат утрото.+   Израел нека го чека Јехова.+Зашто, во Јехова има милост,*+голема моќ да откупи.+   Тој ќе го откупи Израел од сите негови престапи.+

Фусноти

Види ги фуснотата за 2Мо 15:2 и додатокот 1.
Или: „лојална љубов“. Види ја фуснотата за 1Мо 19:19.