Псалми 1:1-6

1  Среќен+ е човекот што не постапува* според советот на злите,+не стои на патот на грешниците+и не седи во друштвото на потсмевачите,+   туку ужива во законот на Јехова+и внимателно го чита* неговиот закон дење и ноќе.+   Тој е како дрво посадено крај води што течат,+кое својот плод го донесува во свое време+и на кое лисјето не му венеат,+и во сѐ што прави, ќе биде успешен.+   Злите не се такви,туку се како плева која ветрот ја разнесува.+   Затоа злите нема да се одржат на судот,+ниту грешниците во заедницата на праведниците.+   Зашто, Јехова го познава патот на праведните,+а патот на злите ќе пропадне.+

Фусноти

Буквално: „оди“.
Или: „чита со придушен глас; длабоко размислува за“.