Langsung mlebu

Lunga menyang daftar isi

Seksi-Seksi Yéhuwah

Pilih basa Jawa

 URIPÉ WONG KRISTEN

”Kang Lanang Kondhang Ana ing Gapuraning Kutha”

”Kang Lanang Kondhang Ana ing Gapuraning Kutha”

Wong wédok sing wicaksana isa mènèhi pengaruh sing apik kanggo bojoné. Ing jamané Raja Lemuèl, wong wédok sing apik isa ndadèkké bojoné ”kondhang ana ing gapuraning kutha”. (WB 31:23) Saiki, wong lanang sing dadi conto ing jemaat isa ngabdi dadi pinituwa utawa abdiné jemaat. Nèk wis nduwé bojo, bojoné isa ndhukung lan mènèhi pengaruh sing apik. (1Tm 3:4, 11) Wong wédok sing kaya ngono diajèni karo bojoné lan jemaat.

Wong wédok sing apik ndhukung bojoné ngabdi ing jemaat nganggo cara . . .

  • nyemangati nganggo omongan sing nyenengké.WB 31:26

  • ngéntukké bojoné ngabdi ing jemaat.1Ts 2:7, 8

  • urip sedherhana.1Tm 6:8

  • ora takon-takon urusané jemaat sing rahasia.1Tm 2:11, 12; 1Pt 4:15