Langsung mlebu

Lunga menyang daftar isi

Seksi-Seksi Yéhuwah

Pilih basa Jawa

 URIPÉ WONG KRISTEN

”Sing Wis Didadèkké Siji karo Gusti Allah . . . ”

”Sing Wis Didadèkké Siji karo Gusti Allah . . . ”

Hukum Musa mréntahké wong lanang sing arep megat bojoné bèn nyiapké surat pegatan resmi. Kuwi nyegah bèn wong lanang ora kesusu megat bojoné. Ning ing jamané Yésus, para pemimpin agama nggampangké pegatan. Wong lanang isa megat bojoné merga alesan apa waé. (”surat pegatan resmi” katrangan kanggo sinau Mrk 10:4, nwtsty; megat bojoné,” ”laku jina lan ora setya marang bojoné” katrangan kanggo sinau Mrk 10:4, 11, nwtsty) Yésus kandha nèk perkawinan kuwi disahké lan diwiwiti karo Yéhuwah. (Mrk 10:2-12) Wong lanang lan wédok sing wis nikah bakal ”dadi siji”. Miturut katrangan sing padha ing buku Matius, wong isa pegatan mung nèk bojoné nindakké ”hubungan sèks sing ora sah”.—Mat 19:9.

Jaman saiki wong nganggep perkawinan kaya wong-wong Farisi lan ora kaya Yésus. Nèk ana masalah, wong-wong biasané gampang pegatan. Wong Kristen sing wis nikah nganggep nèk pernikahan kuwi serius lan ngupaya ngrampungké masalah nganggo pathokané Alkitab. Sakwisé ndelok video Kudu Nresnani lan Ngajèni Bèn Keluarga Rukun jawaben pitakonan-pitakonan iki:

  • Piyé panjenengan ngetrapké ayat ing Wulang Bebasan 15:1 ing urip bebojoan, lan apa sebabé kuwi penting?

  • Piyé panjenengan isa ngrampungi masalah nggunakké pathokan ing Wulang Bebasan 19:11?

  • Nèk urip bebojoané panjenengan ana masalah, aja mikir, ’Apa aku pegatan waé ya?’ Ning, pitakonan apa sing kudu dipikirké?

  • Piyé panjenengan isa dadi bojo sing luwih apik nèk ngetrapké pathokan ing Matius 7:12?