Langsung mlebu

Lunga menyang daftar isi

Seksi-Seksi Yéhuwah

Pilih basa Jawa

 SINAU SAKA ALKITAB | AYUB 1-5

Ayub Tetep Setya Senajan Sengsara

Ayub Tetep Setya Senajan Sengsara

Ayub urip ing kutha Us wektu bangsa Israèl didadèkké budhak ing Mesir. Senajan dudu wong Israèl, Ayub abdiné Yéhuwah sing setya. Keluargané Ayub akèh, dhèwèké sugih banget, lan nduwé wewenang. Dhèwèké hakim sing adil, lan wejangané diajèni wong. Ayub wong sing setya lan apikan karo wong sing mlarat.

Ayub mbuktèkké nèk Yéhuwah sing paling penting kanggo dhèwèké

1:8-11, 22; 2:2-5

  • Iblis nggatèkké setyané Ayub. Iblis ngakoni nèk Ayub setya, ning ora percaya nèk kuwi sak tulusing ati

  • Iblis ngarani Ayub setya marang Yéhuwah merga péngin diberkahi

  • Kanggo mbuktèkké omongané Iblis, Yéhuwah ngéntukké Iblis nyerang Ayub. Iblis nggawé uripé Ayub sengsara

  • Senajan Ayub wis mbuktèkké setyané, Iblis tetep ora percaya nèk saben manungsa isa setya sak tulusing ati

  • Ayub ora nindakké dosa utawa nyalahké Gusti Allah