Langsung mlebu

Lunga menyang daftar isi

Seksi-Seksi Yéhuwah

Pilih basa Jawa

 URIPÉ WONG KRISTEN

Dongakna Para Sedulur sing Dianiaya

Dongakna Para Sedulur sing Dianiaya

Alkitab ngramalké nèk Sétan bakal nganiaya kita supaya gawéan nginjil dadi mandheg. (Yo 15:20; Wy 12:17) Piyé awaké dhéwé isa mbantu para sedulur sing dianiaya ing dhaérah-dhaérah liya? Awaké dhéwé isa ndongakké para sedulur kuwi. ”Pandongané wong mursid, kang kaaturaké kalawan kayakinan iku gedhé banget dayané.”—Yb 5:16.

Ndongakké apa? Kita isa ndongakké bèn Yéhuwah mbantu para sedulur kuwi dadi kendel. (Yé 41:10-13) Awaké dhéwé uga isa ndongakké bèn pamréntah gelem ndhukung gawéan nginjil, ”supaya urip kita bisaa tentrem lan ayem”.—1Tm 2:1, 2.

Wektu ndongakké Paulus lan Pétrus sing lagi dianiaya, wong-wong Kristen ing abad kapisan nyebut jenengé wong loro kuwi. (PR 12:5; Rm 15:30, 31) Nèk awaké dhéwé saiki ora ngerti jenengé para sedulur sing dianiaya, awaké dhéwé isa nyebutké jeneng jemaaté, negarané, utawa dhaérahé.

Tulisen jeneng-jeneng negara sing ing kono ana wong-wong Kristen sing dianiaya lan péngin panjenengan dongakké.