Langsung mlebu

Lunga menyang daftar isi

Seksi-Seksi Yéhuwah

Pilih basa Jawa

 SINAU SAKA ALKITAB | ROMA 9-11

Perumpamaan Wit Zaitun

Perumpamaan Wit Zaitun

11:16-26

Bagéan-bagéan saka wit zaitun nggambarké apa waé?

  • Wit: penggenapan janjiné Yéhuwah marang Abraham

  • Batang: Yésus sing dadi bagéan utama saka keturunané Abraham

  • Pang-pang: bagéan tambahan saka keturunané Abraham

  • Pang-pang sing ”dikethok”: wong-wong Yahudi jasmani sing nolak Yésus

  • Pang-pang sing ”dicangkokké”: wong-wong Kristen terurap saka bangsa-bangsa liya

Alkitab ngramalké nèk keturunané Abraham yaiku Yésus lan 144.000 wong Kristen terurap bakal dadi berkah kanggo ”bangsa liya”.​—Rm 11:12; Pd 22:18

Apa sing isa tak sinaoni saka carané Yéhuwah nggenepi janjiné marang keturunané Abraham?