Langsung mlebu

Lunga menyang daftar isi

Seksi-Seksi Yéhuwah

Pilih basa Jawa

 SINAU SAKA ALKITAB | YÉSAYA 58-62

”Ngundhangaké Taun Sih-Rahmating Sang Yéhuwah”

”Ngundhangaké Taun Sih-Rahmating Sang Yéhuwah”

”Taun Sih-Rahmating Sang Yéhuwah” kuwi dudu taun sing saktenané

61:1, 2

  • Sing dimaksud yaiku wektu Yéhuwah maringi kesempatan marang wong-wong sing andhap asor kanggo nampa pembébasan saka Yéhuwah

  • Ing abad kapisan, taun sih-rahmating Yéhuwah diwiwiti saka taun 29 M wektu Yésus mulai ngabdi, nganti tekané ’dina piwalesing’ Yéhuwah ngremuk Yérusalèm ing taun 70 M

  • Jaman saiki, taun sih-rahmating Yéhuwah diwiwiti saka taun 1914 wektu Yésus mulai mréntah ing swarga, nganti tekané sengsara gedhé

Yéhuwah mberkahi wong-wong nganggo ”wit elah [wit gedhé] ing bab kabeneran”

61:3, 4

  • Wit sing paling dhuwur dhéwé biyasané ora thukul dhèwèkan, ning mesthi thukul bareng karo wit-wit liyané ing alas, mula isa dadi kuwat

  • Oyodé sing gedhé lan kuwat nggawé wit kuwi isa tetep ngadeg senajan ana angin badai

  • Bayang-bayangé wit sing dhuwur isa ngayomi wit sing cilik ing sak kiwa tengené, lan godhong-godhong sing gogrog isa nggawé lemah dadi subur

Kabèh umaté Yéhuwah ing saklumahing bumi isa diayomi lan dikuwatké karo wong-wong Kristen terurap sing isih ana ing bumi, sing digambarké kaya ”wit elah [wit gedhé] ing bab kabeneran”