Langsung mlebu

Lunga menyang daftar isi

Seksi-Seksi Yéhuwah

Pilih basa Jawa

 URIPÉ WONG KRISTEN

Yésus Uga Mati kanggo Sedulurmu

Yésus Uga Mati kanggo Sedulurmu

Yésus ngurbanké nyawané kanggo wong-wong sing ora sampurna. (Rm 5:8) Kita mesthi ngajèni katresnan sing diduduhké Yésus marang kita sing wis ngurbanké nyawané. Ning, kadhang kala kita kudu diélingké nèk Yésus uga mati kanggo sedulur kita. Piyé carané nduduhké katresnan kaya sing Yésus duduhké kanggo para sedulur sing ora sampurna? Pikirna telung cara iki. Kapisan, kita isa srawung karo luwih akèh wong sing latar belakangé béda-béda. (Rm 15:7; 2Kor 6:12, 13) Kapindho, kita kudu ngati-ati aja nganti omongan utawa tumindak kita nglarani atiné sedulur liyané. (Rm 14:13-15) Katelu, kudu cepet ngapurani nèk ana wong sing nggawé awaké dhéwé lara ati. (Luk 17:3, 4; 23:34) Nèk kita ngupaya tenanan niru Yésus nggunakké cara-cara iki, Yéhuwah bakal mberkahi jemaat bèn terus dadi rukun lan tentrem.

DELOKEN VIDEO NDUWÉ SIPAT SING LUWIH APIK, LAN JAWABEN PITAKONAN-PITAKONAN IKI:

  • Mauné piyé perasaané Miki bab para sedulur ing jemaat?

  • Apa sebabé perasaané Miki dadi malih?

  • Piyé tuladhané Yésus mbantu Miki ngowahi pandhangané? (Mrk 14:38)

  • Piyé Wulang Bebasan 19:11 mbantu kita bèn nduwé pandhangan sing positif bab sedulur seiman?