Langsung mlebu

Lunga menyang daftar isi

 SINAU SAKA ALKITAB | PURWANING DUMADI 36-37

Yusuf Sengsara Merga Kakang-kakangé Iri

Yusuf Sengsara Merga Kakang-kakangé Iri

37:3-9, 11, 23, 24, 28

Saka pengalamané Yusuf, awaké dhéwé isa ngerti nèk rasa iri kuwi bahaya. Cocogna ayat-ayat iki karo alesané awaké dhéwé ora éntuk iri.

ALESAN

  • Wong sing seneng iri ora bakal nampa warisan Kratoné Allah

  • Wong sing seneng iri nggawé jemaat dadi ora rukun lan bersatu

  • Rasa iri ngrusak keséhatané awaké dhéwé

  • Rasa iri nggawé awaké dhéwé ora isa ndelok sipat apiké wong liya

Keadaan apa waé sing isa nggawé awaké dhéwé iri?