Langsung mlebu

Lunga menyang daftar isi

 SINAU SAKA ALKITAB | WULANG BEBASAN 12-16

Kawicaksanan Luwih Apik Timbang Mas

Kawicaksanan Luwih Apik Timbang Mas
NDELENG

Apa sebabé kawicaksanan saka Gusti Allah aji banget? Merga kuwi isa mbantu bèn ngedohi tumindak salah lan ora cilaka. Hasilé, sipat-sipat, omongan, lan tumindak isa dadi luwih apik.

Kawicaksanan nggawé wong ora sombong

16:18, 19

  • Wong sing wicaksana ngakoni nèk Yéhuwah kuwi sumberé kawicaksanan

  • Wong sing suksès utawa sing nduwé akèh tanggung jawab kudu ati-ati tenan bèn ora sombong

Kawicaksanan nggawé wong ngomong bab sing apik

16:21-24

  • Wong sing wicaksana nggunakké pangertèn kanggo nggolèki bab sing apik saka wong liya lan ngomongké sing apik bab wong kuwi

  • Omongan sing wicaksana kuwi legi kaya madu lan isa nggawé wong yakin, ora kasar utawa marahi padu