Langsung mlebu

Lunga menyang daftar isi

 URIPÉ WONG KRISTEN

Sepira Kuwaté Iman Panjenengan marang Janjiné Yéhuwah?

Sepira Kuwaté Iman Panjenengan marang Janjiné Yéhuwah?

Yosua lan Salomo ngakoni nèk ora ana janjiné Yéhuwah sing ora kelakon. (Ys 23:14; 1Ra 8:56) Katrangan saka seksi loro sing isa dipercaya kuwi isa dadi dhasar sing kuwat kanggo mbangun iman kita.​—2Kr 13:1; Tt 1:2.

Piyé janjiné Yéhuwah kelakon ing jamané Yosua? Panjenengan isa nonton vidéo drama Tidak Satu Kata Pun yang Tidak Ditepatibareng karo keluarga. Banjur, jawaben pitakonan-pitakonan iki: (1) Piyé carané niru imané Rakhab? (Ib 11:31; Yb 2:24-26) (2) Piyé pengalamané Akhan dadi bukti nèk ora manut kuwi isa marahi cilaka? (3) Senajan wong-wong Gibéon kuwi dadi pejuang, kenapa wong-wong kuwi ngapusi Yosua lan ngupaya rukun karo wong Israèl? (4) Piyé pangandikané Yéhuwah kelakon wektu limang rajané wong Amori ngancam Israèl? (Ys 10:5-14) (5) Apa berkah saka Yéhuwah sing panjenengan rasakké merga ngutamakké Kratoné Allah lan kaadilané?​—Mt 6:33.

Iman kita marang janji-janjiné Yéhuwah isa dadi saya kuwat nèk terus mikirké sing wis, lagi, lan arep ditindakké Yéhuwah.​—Rm 8:31, 32.

Apa panjenengan nduwé iman kaya Yosua?