Langsung mlebu

Lunga menyang daftar isi

 TREASURES FROM GOD’S WORD | LUKAS 10-11

Perumpamaan bab Wong Samaria sing Apikan

Perumpamaan bab Wong Samaria sing Apikan

10:25-37

Yésus nyritakké perumpamaan iki wektu ana sing takon, ”Sapa sakjané pepadhaku kuwi?” (Luk 10:25-29) Yésus ngerti nèk ing jemaat Kristen bakal ana ”kabèh wong”, klebu wong Samaria lan wong sing dudu Yahudi. (Yoh 12:32) Yésus péngin mulang para muridé bèn padha ngupaya nduduhké katresnan kanggo wong liya, klebu sing asalé béda-béda.

COBA DIPIKIR:

  • ’Piyé perasaanku bab para sedulur sing budayané béda?’

  • ’Apa aku mung seneng srawung karo wong-wong sing padha karo aku?’

  • ’Apa aku isa mbukak ati sak amba-ambané lan gelem kenal karo para sedulur sing latar belakangé béda karo aku?’ (2Kor 6:13)

Aku péngin ngundang sapa kanggo . . .

  •  nginjil bareng?

  •  mangan bareng ing omahku?

  •  mèlu Ibadah Keluargaku?