Langsung mlebu

Lunga menyang daftar isi

 SINAU SAKA ALKITAB | PURWANING DUMADI 9-11

Kabèh Wong Nggunakké Basa sing Padha

Kabèh Wong Nggunakké Basa sing Padha

11:1-4, 6-9

Yéhuwah nggawé basané wong-wong ing Babèl dadi béda-béda. Akibaté wong-wong kuwi dadi mencar-mencar. Ing jaman saiki, ana akèh wong saka kabèh bangsa lan basa sing dikumpulké Yéhuwah dadi kumpulan gedhé. Wong-wong kuwi diwènèhi ”lambé kang resik” bèn ’padha nyebut asmané Pangéran Yéhuwah, sarta padha ngabekti marang Panjenengané kalawan rukun’. (Zf 3:9; Why 7:9) ”Lambé kang resik” kuwi maksudé wulangan sing bener soal Yéhuwah lan tujuané sing ana ing Alkitab.

Sinau basa anyar kuwi ora mung ngapalké kata-kata sing anyar. Kuwi ya berarti sinau cara mikir sing anyar. Wektu sinau wulangan sing bener, pikirané awaké dhéwé ya bakal diubah. (Rm 12:2) Nèk terus nindakké kuwi, umaté Gusti Allah bakal bersatu.​—1Kor 1:10.