Langsung mlebu

Lunga menyang daftar isi

 SINAU SAKA ALKITAB | PURWANING DUMADI 6-8

Nuh Nindakké Persis Kaya Ngono

Nuh Nindakké Persis Kaya Ngono

6:9, 13-16, 22

Ing jamané Nuh, durung ana cara mbangun lan peralatan sing modèrn. Bayangna upayané Nuh lan keluargané kanggo mbangun bahtera.

  • Bahtera kuwi gedhé banget. Dawané kira-kira 133 mèter, ambané 22 mèter, lan dhuwuré 13 mèter

  • Kudu nebangi wit-witan, motong-motong, lan mindhahké kuwi

  • Bagéan njero lan njabané kudu dilapisi aspal

  • Kudu nyimpen cadangan panganan kanggo setaun kanggo Nuh sakeluarga lan kéwan-kéwané

  • Butuh wektu kira-kira 40 utawa 50 taun kanggo mbangun bahtera kuwi

Apa sing isa dipelajari saka cerita iki wektu awaké dhéwé ngrasa kangèlan nindakké tugas saka Yéhuwah?