Wahyu 8:1-13

  • Meterai kepitu dibukak (1-6)

  • Trompèt sing pertama nganti sing kepapat disebul (7-12)

  • Cilaka sing gedhé diumumké (13)

8  Wektu Anak Domba+ kuwi mbukak meterai sing kepitu,+ swarga dadi sepi kira-kira setengah jam suwéné.  Terus, aku ndelok ana malaékat pitu+ ngadeg ing ngarepé Gusti Allah, lan saben malaékat kuwi diwènèhi trompèt.  Malaékat liyané teka nggawa wadhah dupa saka emas lan ngadeg ing cedhak mézbah.+ Dhèwèké diwènèhi dupa akèh banget+ supaya isa ngobong kuwi ing mézbah emas+ sing ana ing ngarepé takhta wektu kabèh wong suci ndonga.  Dongané+ para wong suci lan asap dupa sing diobong karo para malaékat kuwi munggah bareng nganti tekan ngarepé Gusti Allah.  Terus, malaékat kuwi langsung ngisi wadhah dupa mau nganggo geni saka mézbah lan nguncalké kuwi ing bumi. Bar kuwi, ana bledhèg, kilat,+ lan gempa bumi. Aku ya krungu swara-swara.  Malaékat pitu sing nyekel trompèt+ mau siap-siap nyebul trompèté.  Malaékat sing pertama nyebul trompèté. Terus, ana udan ès lan geni sing campur karo getih mudhun ing bumi.+ Mula, seperteluné bumi, seperteluné wit-witan, lan kabèh suket dadi kobong.+  Malaékat sing keloro nyebul trompèté. Terus, ana sesuatu sing gedhéné sak gunung lan isih metu geniné diuncalké ing laut.+ Mula, seperteluné laut dadi getih,+  seperteluné makhluk hidup ing laut dadi mati,+ lan seperteluné kapal-kapal dadi remuk. 10  Malaékat sing ketelu nyebul trompèté. Terus, ana bintang gedhé sing murub kaya geni tiba saka langit. Bintang kuwi tiba ing seperteluné kali-kali lan sumber-sumber banyu.+ 11  Jenengé bintang kuwi Tanduran Pait. Mula, seperteluné banyu dadi pait, lan akèh wong mati merga banyu sing dadi pait kuwi.+ 12  Malaékat sing kepapat nyebul trompèté. Terus, seperteluné matahari,+ seperteluné bulan, seperteluné bintang-bintang dadi peteng.+ Ora ana cahaya saksuwéné seperteluné awan lan seperteluné bengi. 13  Terus, aku ndelok ana manuk elang mabur ing langit, lan aku krungu manuk kuwi ngomong nganggo swara banter, ”Wong-wong sing manggon ing bumi bakal ngalami cilaka+ sing gedhé merga swarané trompèt sing bakal disebul karo malaékat telu liyané.”+

Katrangan Tambahan