Yésaya 56:1-12

  • Wong lanang sing mandhul lan wong asing diberkahi (1-8)

    • Omah sing dienggo ndonga (7)

  • Penjaga sing wuta kaya asu sing bisu (9-12)

56  Yéhuwah ngomong ngéné,”Kowé kudu adil+ lan nindakké apa sing benerMerga sedhéla manèh Aku bakal nylametké kowé. Kabèh bakal padha ngerti nèk Aku adil.+   Wong sing nindakké kuwi mauLan sing manut karo hukum-Ku kuwi wong sing bahagia. Wong sing ngrayakké Sabat, ora nglanggar hukum soal dina Sabat,+Lan ora nindakké kabèh sing jahat kuwi wong sing bahagia.   Wong asing sing ngibadah marang Yéhuwah+ aja nganti ngomong ngéné,’Yéhuwah mesthi bakal misahké aku saka umaté.’ Wong lanang sing mandhul* aja nganti ngomong, ’Aku kaya wit garing.’”  Yéhuwah ngomong ngéné soal wong lanang sing mandhul sing ngrayakké Sabat, sing nindakké apa sing dikarepké,* lan sing manut karo perjanjiané,   ”Wong-wong kuwi bakal Tak wènèhi panggonan ing omah-Ku, lan jenengé bakal Tak éling-éling. Kuwi luwih apik timbang anak lanang lan anak wédok. Jenengé wong-wong kuwi bakal Tak tulis. Kuwi bakal ana nganti saklawasé lan ora bakal dihapus.   Wong asing sing ngibadah lan ngabdi marang Yéhuwah,Sing sayang karo Yéhuwah lan jenengé,+Sing gelem dadi abdi-Ku,Sing ngrayakké Sabat lan ora nglanggar hukum soal dina Sabat,Sing manut karo perjanjian-Ku,   Bakal Tak gawa ing gunung-Ku sing suci+Lan Tak gawé seneng ing omah-Ku sing dienggo ndonga. Kabèh persembahan bakaran lan korban sing diwènèhké wong kuwi bakal Tak tampa ing mézbah-Ku,Merga omah-Ku bakal disebut omah sing dienggo ndonga wong-wong saka kabèh bangsa.”+  Gusti sing Mahakuwasa Yéhuwah sing ngumpulké wong Israèl+ sing mencar-mencar ngomong ngéné,”Sakliyané wong-wong sing wis Tak kumpulké, Aku bakal ngumpulké sing liyané manèh.”+   Hé kabèh kéwan liar ing padhang lan ing hutan,+Mrénéa lan mangana. 10  Para penjagané wuta+ lan ora nggatèkké sing arep kelakon.+ Kabèh wong kuwi kaya asu sing bisu, ora isa njegog,+Sing menggèh-menggèh, turonan, lan seneng turu. 11  Wong-wong kuwi kaya asu sing nggragasLan ora tau ngrasa puas. Wong-wong kuwi kaya gembala sing ora ngerti apa-apa,+Padha nuruti karepé dhéwé. Kabèh padha nggolèk untung nganggo cara sing ora jujur. Wong-wong kuwi ngomong ngéné, 12  ”Mrénéa, tak jupukké anggur. Ayo ngombé minuman keras nganti mabuk.+ Sésuk bakal kaya dina iki, malah luwih apik timbang dina iki.”

Katrangan Tambahan

Lit.: ”Wong lanang sing dikebiri”.
Lit.: ”sing Tak karepké”.