Yésaya 50:1-11

  • Dosané Israèl nyebabké masalah (1-3)

  • Abdiné Yéhuwah sing manut (4-11)

    • Murid sing siap ngrungokké (4)

50  Yéhuwah ngomong ngéné,”Apa Aku mènèhi ibumu surat cerai+ pas Aku ngusir dhèwèké? Apa Aku ngedol kowé merga Aku nduwé utang? Kowé dadi tawanan merga dosa-dosamu,+Lan ibumu diusir merga kesalahanmu dhéwé.+   Terus, ngapa kok ora ana wong pas Aku teka mréné? Ngapa kok ora ana sing njawab pas Tak undang?*+ Apa Aku ora nduwé kuwasa kanggo nebus kowé? Apa Aku ora sanggup nylametké kowé?+ Laut dadi garing+ merga Tak wènèhi préntah. Kali Tak gawé dadi padhang pasir.+ Iwak-iwaké mati lan dadi bosokMerga ora ana banyu.   Aku nggawé langit dadi mendhung+Kaya Tak tutupi nganggo kain ireng.”   Gusti sing Mahakuwasa Yéhuwah ngajari aku soal apa sing kudu tak omongké,+Bèn aku isa njawab* wong sing ora semangat nganggo kata-kata sing cocog.+ Dhèwèké nggugah aku saben ésuk. Dhèwèké nggawé aku siap ngrungokké* kaya murid sing diajari guruné.+   Gusti sing Mahakuwasa Yéhuwah wis mènèhi aku pemahaman,*Lan aku ora mbrontak.+ Aku ora tumindak sak karepku dhéwé.+   Aku meneng waé pas ana sing nggebug gegerku. Aku meneng waé pas ana sing nyabut jénggotku. Aku ora nutupi raiku pas aku diécé lan diidoni.+   Gusti sing Mahakuwasa Yéhuwah bakal nulungi aku.+ Mula aku ora bakal ngrasa direndhahké. Aku bakal dadi kuwat+ Lan ora bakal isin.   Gusti Allah sing nganggep aku bener ana ing cedhakku. Sapa sing wani nudhuh* aku?+ Ayo awaké dhéwé ketemu. Sapa sing nduwé masalah karo aku? Bèn waé wong kuwi marani aku.   Gusti sing Mahakuwasa Yéhuwah bakal nulungi aku. Sapa sing bakal nganggep aku salah? Wong-wong kuwi bakal kaya klambi sing rusakSing dipangan serangga.* 10  Hé wong-wong, ing antaramu apa ana wong sing wedi marang* YéhuwahLan ngrungokké omongané abdiné?+ Apa ana sing mlaku ing panggonan sing peteng lan ora ana cahayané? Muga-muga dhèwèké percaya marang jeneng Yéhuwah lan ngendelké Gusti Allah. 11  ”Hé kowé sing ngurubké geni,Sing nggawé geniné mletik,Bèn waé geni sing mbok urubké lan sing mletik kuwiMadhangi kowé pas kowé mlaku. Aku bakal mènèhi kowé hukuman iki: Kowé bakal ngrasa lara banget nganti mung isa turonan.

Katrangan Tambahan

Utawa ”celuk”.
Utawa mungkin ”nguwatké”.
Lit.: ”Dhèwèké nggugah kupingku bèn ngrungokké”.
Lit.: ”wis mbukak kupingku”.
Utawa ”nglawan”.
Maksudé, ngengat sing ana ing Israèl. Serangga iki nduwé sayap papat kaya kupu. Sakdurungé nduwé sayap, serangga iki mangan kain.