Yésaya 25:1-12

  • Berkah sing akèh kanggo umaté Gusti Allah (1-12)

    • Yéhuwah nggawé pésta nganggo anggur sing paling apik (6)

    • Ora ana manèh kematian (8)

25  Oh Yéhuwah, Njenengan kuwi Gusti Allahku. Aku ngluhurké Njenengan lan muji jeneng-Mu,Merga sing wis mbok tindakké kuwi hébat banget,+Yaiku sing wis mbok rencanakké kèt jaman mbiyèn.+ Njenengan setya+ lan isa dipercaya.   Njenengan ngambrukké kutha nganti dadi reruntuhanLan nggawé kutha sing ana bèntèngé dadi reruntuhan. Bèntèngé wong asing ora bakal ana manèhLan ora bakal dibangun manèh.   Kuwi sebabé bangsa sing kuwat bakal ngluhurké Njenengan,Lan kuthané bangsa-bangsa sing kejem bakal wedi karo Njenengan.+   Njenengan kuwi bèntèngé wong cilik,Bèntèngé wong sing mlarat lan susah.+ Njenengan kuwi panggonan berlindung pas ana badaiLan panggonan kanggo ngéyub pas panas banget.+ Wektu wong sing kejem nesu banget kaya badai sing nerjang témbok,   Kaya panas ing tanah sing gersang,Njenengan nggawé wong-wong asing sing ribut dadi meneng. Nyanyiané wong sing kejem ora bakal ana manèh,Kaya panas sing ketutup méga.   Ing gunung iki,+ Yéhuwah pemimpiné pasukanBakal nggawé pésta kanggo kabèh bangsa. Dhèwèké bakal mènèhi panganan sing paling énak,+Panganan saka daging sing paling apik,*Anggur sing paling apik lan anggur sing disaring.   Ing gunung iki, Dhèwèké bakal njupuk* kain sing nutupi suku-suku bangsaLan kudhung sing nutupi bangsa-bangsa.   Dhèwèké bakal nyingkirké kematian saklawasé.+ Gusti Yéhuwah sing Mahakuwasa bakal ngusapi air matané kabèh wong.+ Dhèwèké bakal nggawé bèn umaté ora diécé manèh ing bumi,Merga Yéhuwah wis ngomong ngono.   Wektu kuwi umaté bakal ngomong,”Iki Gusti Allahé awaké dhéwé.+ Awaké dhéwé berharap marang Dhèwèké,+Lan Dhèwèké bakal nylametké awaké dhéwé.+ Iki Yéhuwah. Awaké dhéwé berharap marang Dhèwèké. Ayo padha ngrasa seneng merga Dhèwèké nylametké awaké dhéwé.”+ 10  Yéhuwah bakal nglindhungi* gunung iki.+ Moab bakal diidak-idak ing panggonané dhéwé,+Kaya jerami sing diidak-idak ing panggonan kanggo nggawé pupuk. 11  Dhèwèké bakal ngantem* MoabKaya wong sing ngantem banyu pas renang. Dhèwèké bakal ngantem MoabLan ngrendhahké Moab sing sombong.+ 12  Dhèwèké bakal ngambrukké kuthané, bèntèngé,Lan témboké sing dhuwur. Kuwi bakal diambrukké nganti dadi debu.

Katrangan Tambahan

Utawa ”Panganan sing paling apik sing kebak sumsum”.
Utawa ”mangan”.
Lit.: ”Tangané Yéhuwah ana ing”.
Utawa ”ngampleng”.