Yésaya 16:1-14

  • Lanjutané berita penghukuman kanggo Moab (1-14)

16  Kowé kudu mènèhké domba lanang marang pemimpiné tanah kuwi,*Saka Séla ngliwati padhang belantaraMenyang gunung ing kutha Zion.   Penduduk Moab bakal nyabrang Kali Arnon,+Kaya manuk sing mabur saka sarangé.+   ”Kowé kudu mènèhi petunjuk lan nggawé keputusan. Pas awan, kowé kudu nglindhungi wong-wong kuwi nganggo bayangan sing petengé kaya bengi. Wong-wong sing padha mencar kudu mbok dhelikké, lan wong-wong sing mlayu aja mbok khianati.   Oh Moab, muga-muga wong-wong sing padha mencar manggon ing tanahmu. Dadia panggonan ndhelik bèn wong-wong kuwi ora dipatèni.+ Wong sing nindhes kuwi bakal mati. Ora ana manèh sing bakal ditindhes. Wong-wong sing nggawé wong liya sengsara bakal dipatèni.   Terus, ana takhta sing didegké sing dhasaré katresnan sing langgeng.* Wong sing lungguh ing takhta kuwi ing kémahé Daud bakal setya.+ Dhèwèké bakal adil wektu ngadili lan bakal cepet-cepet nindakké sing bener.”+   Aku wis krungu nèk wong Moab kuwi sombong banget.+ Dhèwèké kuwi angkuh, sombong, lan gampang nesu.+ Ning, omongané sing sombong kuwi mung omong kosong.   Wong Moab bakal nangis merga bencana sing dialami. Kabèh wong kuwi bakal nangis nggero-nggero.+ Wong-wong sing dikalahké bakal sedhih merga kèlingan kué kismis saka Kir-harèsèt.+   Ladhang ing Hésbon+ dadi garing,Lan kebon anggur ing Sibma+ dadi layu. Para pemimpin bangsa-bangsa wis ngidak-idak angguré,*Sing mbiyèn wité mrambat tekan Yazèr+Lan padhang belantara. Mbiyèn, tunas-tunasé tekan sabrang laut.   Kuwi sebabé aku nangisi wit anggur ing Sibma, kaya aku nangisi Yazèr. Oh Hésbon lan Éléalé,+ aku bakal nyirami kowé nganggo air mataku,Merga musim buah lan musim panèn wis mandheg, dadi ora ana sing sorak-sorak.* 10  Wis ora ana manèh rasa seneng lan bahagia ing kebon buah. Ora ana manèh lagu sing nggawé seneng, lan ora ana manèh wong sing sorak-sorak ing kebon anggur.+ Ora ana manèh sing ngidak-idak anggur ing panggonan kanggo meres anggur,Merga aku wis nggawé wong-wong ora sorak-sorak manèh.+ 11  Atiku remuk merga Moab,+Kaya senar harpa sing bergetar,Lan aku sedhih banget merga Kir-harèsèt.+ 12  Senajan Moab ngupaya tenanan ngibadah ing panggonan dhuwur lan ndonga ing kuilé, kuwi ora bakal ana gunané.+ 13  Kuwi sing mbiyèn diomongké Yéhuwah soal Moab. 14  Saiki Yéhuwah ngomong, ”Kaya suwéné buruh upahan kerja, ora nganti telung taun, Moab sing mulya banget kuwi bakal direndhahké lan keadaané bakal kisruh. Sing isih manggon ing kono mung tinggal sithik lan ora nduwé kekuwatan manèh.”+

Katrangan Tambahan

Maksudé, Yéhuda.
Utawa ”cabang-cabang sing kebak anggur mérah”.
Utawa mungkin ”Merga wis ana sorak-sorak perang pas musim buah lan musim panènmu”.